Friday, 22 February 2013

Bukan Biasa II.

Bismillahirrahmanirrahim.

Aku masih ingat cerita Ustazahku .
Tahun lepas.



Ada sorang lelaki ni. Dia memang kerja keras dalam bisnes dia. Jatuh bangun tu selalu lah. Sampai satu hari dia dah dapat keuntungan yang memang walawehh la. (walaweh tu ustazah tak cakap ye) Dia kumpul duit tu selama ni sebab dia berhajatkan sesuatu. Mungkin ada keperluan dia kan.

Until satu hari , ada orang mai nak minta macam sumbangan/wakaf macam tu la untuk anak-anak yatim miskin. Sedih tengok anak-anak yatim tu, dia pandang akaun simpanan dia banyak kali. Teragak-agak. Tapi ada satu kekuatan Allah bagi kat dia, lastly dia bagi semua atau almost duit simpanan dia selama ni. Seingat aku beribu-ribu jugak la.

Dia redha. Tawakkal. Even hasrat dan keperluan dia tak dapat nak capai.

Kau tahu. Berapa lama lepas tu, ada satu company berbesar hati nak ajak dia buat projek macam tu la kot. And dia ditawarkan dengan RM SEJUTA RINGGIT !! Dengar berita ni, menangis terus. Dia teringat duit yang dia sumbang haritu.

*Waktu ni, mata ustazah berair* eh aku pun.

Allah..
Dia utamakan orang lain even dia sendiri perlukan.
Betapa kuatnya dia tawakkal.
Dia serah sepenuhnya pada Allah tanpa harap apa-apa
Dia percaya tak ada belah bagi
Dia tak takut miskin dan rugi

Sebab dia yakin
Allah akan balas.
Allah akan balas dengan jauh lebih baik
Allah jadi saksi. Allah tak mungkir janji

Kau bagi SEKUPANG
DIA bagi kau SERINGGIT,

Kau bagi SEPULUH
DIA bagi kau SERATUS

Kau bagi SERIBU
DIA bagi kau SEJUTA.

Itu baru duit
Tak cakap pasal amal
dan cinta kau pada Dia lagi.

Baiknya Allah...




Wednesday, 6 February 2013

Roses.

Bismillahirrahmanirrahim.

Guess what?

Suddenly I fall in love with white and soft peach roses.
Yes SOFT COLOURS ROSES.
eh bukan Kak Ros ya. :p

Just look at the photos I feel like pengsan jatuh tangga dan
rasa nak campak screen monitor.
boleh tak boleh tak boleh tak
Sebab cantik sangat.

Segala puji bagi Allah.
Segala puji bagi Allah.




Mood : Menunggu ros untuk muncul depan rumah. ekhem. Kbai.

Friday, 1 February 2013

Lillah.

Bismillahirrahmanirrahim.

Setiap detik.
Latih dirimu.

"Kerana Allah, untuk Allah."

Ulang, ulang ulang.
Sampai lelah itu lelah mengikutimu.

|untukdiri|
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...